Doç. Dr. Aylin GÜRBÜZ ve Ümmühan TUTAK Tarafından Resimleri Yapılan “Matematik Koridoru” Açıldı

Matematik Seferberliği çalışmaları kapsamında Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi'nde resimleri, formülleri ve yazıları Doç. Dr. Aylin GÜRBÜZ ve Ümmühan TUTAK tarafından hazırlanan "Matematik Koridoru"nun açılışı 28 Eylül 2022 Çarşamba günü saat: 11.00’de gerçekleştirildi.

Millî Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde, matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak öğrenimini kolaylaştıracak bir proje için harekete geçti. Koridor duvarlarına resimler, rakamlar, geometrik şekiller ve formüller ile problemler Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aylin GÜRBÜZ ve Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Ümmühan TUTAK tarafından yazılarak hızlı, kalıcı ve keyifli bir öğrenme amaçlandı.

Matematik Sokağı küçük bir törenle açıldı. Matematik Sokağına dönüştürülen koridorun kurdelesini İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ve emeği geçen öğretmenler ile birlikte kesti. Törende Arpacı’ya Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Matematik Zümresi (Ali Rama, Canan Ekinci, Gülnihal Yıldız, Aslı Karaca, Sümbül Topçu, Serap Çiğdem Eral, Ayşe Kürklü) Okul Müdürü Tolga Ersoy ve Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aylin Gürbüz ve Ümmühan TUTAK eşlik etti. Okul Müdürü Tolga Ersoy, sokağın oluşturulmasına katkıda bulunan Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Başkanı Doç. Dr. Aylin Gürbüz’e ve Ümmühan TUTAK’a, Okul Aile Birliğine ve Edirne Anadolu Liseliler Derneğine teşekkürlerini sundu. İl Milli Eğitim müdürü Dr. Önder Arpacı yaptığı kısa konuşmasında Matematiğin hayatımızın her alanında olduğundan ve öneminden bahsederken “Matematik hayatımızın her yerinde var” dedi. Arpacı, projeye katkıda bulunanlara teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Konuşmanın ardından Matematik Sokağı’nı gezerek duvarlardaki bilgileri ve özlü sözleri inceledi.

Bakanlık tarafından başlatılan Matematik Seferberliği Projesi kapsamında, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi'nde oluşturulan Matematik Okuryazarlığı Koridoru'nun açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Aylin Gürbüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılmış olan Matematik Seferberliği'nin öğrencilerin matematiği severek öğrenmeleri açısından son derece önemli bir çalışma olduğunu belirterek, okul bünyesinde kurulmuş olan ve açılışı gerçekleştirilen Matematik Koridoru'nun okula ve öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Arpacı, koridorun oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu ve benzeri çalışmaların diğer okulların bünyelerinde de hayata geçirilerek, daha çok okula, öğrenciye ulaşılmasının sağlanacağını belirtti.
Ek Resimler
Bu içerik 11.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 498 kez okundu.