ÇÖLYAK RAHATSIZLIĞI

Buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan glüten adlı proteine karşı hassasiyet sonucu ortaya çıkan çölyak rahatsızlığına sahip bireylerin glütensiz diyet yapma zorunluluğu olup; bu rahatsızlığa sahip olanların glütensiz besinlere erişmesi için kantin/kafeterya ve gıda otomatlarında glütensiz ürünlerin bulundurulması, yemekhanelerde glütensiz menülere yer verilmesi ve buna ilişkin gerekli tedbirlerin alınması gerekliliği belirtilmiştir.
Bu kapsamda çölyak rahatsızlığı olan Üniversitemiz öğrencileri ile akademik ve idari personelin glütensiz beslenme kolaylığı sağlaması amacıyla yemekhanelerde glütensiz menünün (paketli ürün ve hazır gıda) çıkartılması planlanmakta olup; çölyak rahatsızlığı olan Üniversitemiz öğrencileri ile akademik ve idari personelin 23.01.2024 tarihine kadar Dekanlığımıza bilgi vermesi gerekmektedir.
Bu içerik 17.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 622 kez okundu.