Çocuk Oyunlarına Yaratıcı Drama ile Yolculuk- Yüksekova

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Ebru SELÇİOĞLU DEMİRSÖZ tarafından Hakkari Yüksekova 50. Yıl İlkokulu 3/E sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı 2014 yılı mezunumuz Pembe Türkmen ile 28.01.2021 tarihinde çocuklarla uzaktan el ele diyerek “Çocuk Oyunlarına Yaratıcı Drama ile Yolculuk” konulu çevrim içi atölye düzenlenmiştir. Atölye ısınma ve hazırlık oyunları ile başlamış, Bruegel’in “Çocuk Oyunları” tablosuna doğru öykü akışında kağıt katlama sanatı da kullanılarak “Storygami” çalışması yapılmış ve Bruegel’in tablosundan yola çıkılarak çocuklar için oyunun önemi üzerine sohbet edilmiştir. Atölyenin ikinci bölümünde katılımcı çocuklar çocuk oyunları üzerine canlandırmalar yapmışlar ve atölyenin sonunda da çalışmanın tümü çocuklar tarafından değerlendirilmiştir.
Bu içerik 29.01.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 586 kez okundu.