Çocuk Oyunlarına Yaratıcı Drama İle Yolculuk- Edirne

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Ebru SELÇİOĞLU DEMİRSÖZ tarafından İlimiz Lala Şahinpaşa İlkokulu 4-A sınıfı öğretmeni Nilgün Demirkan ve öğrencileri ile 10.03.2021 tarihinde uzaktan el ele diyerek çevrim içi yaratıcı drama atölye çalışması gerçekleştirilmiştir. Atölye çalışmasına Öğretmenlik Uygulaması II dersimizi bu okulda sürdürmekte olan öğretmen adayları da gözlemci olarak katılmışlardır. “Çocuk Oyunlarına Yaratıcı Drama ile Yolculuk” konulu çevrim içi atölye ısınma ve hazırlık oyunları ile başlamış, Bruegel’in “Çocuk Oyunları” tablosuna doğru öykü akışında kağıt katlama sanatı da kullanılarak “Storygami” çalışması yapılmış ve Bruegel’in tablosundan yola çıkılarak çocuklar için oyunun önemi üzerine sohbet edilmiştir. Atölyenin ikinci bölümünde katılımcı çocuklar, çocuk oyunları üzerine canlandırmalar yapmışlar ve atölyenin sonunda da çalışmanın tümü çocuklar tarafından değerlendirilmiştir.

Gerçekleştirilen çalışma, çocukların etkin olduğu bir çevrim içi atölye çalışması olmasının yanı sıra, öğretmen adaylarına da örnek bir çevrim içi yaratıcı drama atölyesini gözlemleme ve deneyimleme olanığı sunması açısından önemlidir.
Bu içerik 15.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 429 kez okundu.