Çocuk Oyunlarına Yaratıcı Drama İle Yolculuk

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Ebru SELÇİOĞLU DEMİRSÖZ tarafından İlimiz Lala Şahinpaşa İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ile 10.05.2023 tarihinde çemberde el ele diyerek yaratıcı drama atölye çalışması gerçekleştirilmiştir. Atölye çalışmasına Öğretmenlik Uygulaması II dersimizi bu okulda sürdürmekte olan öğretmen adayları da gözlemci olarak katılmışlardır. “Çocuk Oyunlarına Yaratıcı Drama ile Yolculuk” adlı atölye ısınma ve hazırlık oyunları ile başlamış, Bruegel’in “Çocuk Oyunları” tablosuna doğru öykü akışında kağıt katlama sanatı da kullanılarak “Storygami” çalışması yapılmış ve Bruegel’in tablosundan yola çıkılarak çocuklar için oyunun önemi üzerine sohbet edilmiştir. Atölyenin ikinci bölümünde katılımcı çocuklar, çocuk oyunları üzerine canlandırmalar yapmışlar ve atölyenin sonunda da çalışmanın tümü çocuklar tarafından değerlendirilmiştir. Gerçekleştirilen çalışma, çocukların etkin olduğu bir yaratıcı drama atölye çalışması olmasının yanı sıra, öğretmen adaylarına da çocuklarla gerçekleştirilen bir yaratıcı drama atölyesini gözlemleme ve deneyimleme olanağı sunması açısından önemlidir.
Bu içerik 11.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 337 kez okundu.