Balkan Çok Sesli Korosu'nun İzmir Çok Sesli Korolar Festivalindeki Başarısı

Akademik danışmanlığını  ve koro şefliğini Öğr. Gör. Zübeyde OMURTAY’ın yürüttüğü; çoğunluğunu Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin oluşturduğu ve üniversitemizin çeşitli birimlerinden öğrencilerin katılım sağladığı “Balkan Çok Sesli Gençlik Korosu” 11-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında İzmir Çok Sesli Korolar Festivali’ne katıldı.  
Festival; Edirne, Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş gibi kentlerin yer aldığı, okullar, dernekler ve belediyeler tarafından kurulan 75 farklı koroyu ve 2 bin 600 koristi İzmir’de buluşturdu. Koristler salon konserlerinin yanı sıra Alsancak Vapur İskelesi önü, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Tarihi Asansör gibi alanlarda sokak konserleriyle müzikseverlerle buluştu.
Balkan Çok Sesli Gençlik Korosu’nun verdiği konser bitiminde koroyu uzun süre alkışlayan İzmirli müzikseverlerin istekleri karşısında 15 dakika sürmesi planlanan konser 30 dakikayı aştı. Çok sesli koronun şefliğini yapan Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Zübeyde OMURTAY, pırıl pırıl genç solistlere sıcak ilgi gösteren müzikseverlere teşekkür ederek, öğrencilere bu imkanı tanıyan İzmir Büyük Şehir Belediyesi’ne de minnettar olduklarını ifade etti. Balkan Çok Sesli Gençlik Korosu’nun bu festivallere katılmasını sağlayan Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan TABAKOĞLU’na da ayrıca teşekkür eden Zübeyde OMURTAY, öğrencilerin halkla buluşmalarını sağlamanın çocukların özgüvenini artırdığını da sözlerine ekledi.
İzleyiciler tarafından büyük beğeniyle karşılanan Balkan Çok Sesli Gençlik Korosu ayrıca jüri tarafından da “Ritmik Beraberlik ve Ritmik Uyum Ödülü”ne layık görüldü.
Ek Resimler
Bu içerik 20.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 308 kez okundu.