Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Öğretmen Eğitimi için Yeşil STEM Modeli Projesinin Ljubljana Üniversitesi Ev Sahipliğindeki Çalışma Toplantısı_

Trakya Üniversitesinin, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı-Cooperation Partnerships in Higher Education kapsamında South-West Üniversitesi (Bulgaristan), Ljubljana Üniversitesi (Slovenya) ve Ioannina Üniversitesi (Yunanistan) ile ortaklaşa yürüttüğü “Green STEM Model for Teachers Education/Öğretmen Eğitimi için Yeşil STEM Modeli” projesi kapsamında Slovenya Ljubljana Üniversitesi ev sahipliğinde proje toplantısı gerçekleştirildi. Projede Trakya Üniversitesinden Prof. Dr. Eylem Bayır koordinatör, Prof. Dr. Tolga Sakallı, Prof. Dr. Şebnem Selen İşbilir, Doç. Dr. Hüsnüye Durmaz, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Özyıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Oğuzhan Dinçer, Dr. Öğr. Üy. Sertaç Arabacıoğlu ve Dr. Öğr. Üy. Emir Öztürk araştırmacı olarak yer almaktadır.

Ljubljana Üniversitesi Eğitim Fakültesinde ve Fen Fakültesinde gerçekleşen toplantılara, Ljubljana Üniversitesi Doç. Dr. Boštjan Genorio, Bulgaristan South-West Üniversitesinden Dr. Damyana Grancharova ve Dr. Öğr. Üyesi Maya Chochkova’nın yanı sıra Trakya Üniversitesinden projede görevli Dr Öğr. Üyesi Sertaç Arabacıoğlu katılmıştır.

Ljubljana Üniversitesi Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen konferans kapsamında projenin ilk çalışma paketi olan STEM eğitimi üzerine güncel durum analizi ülke raporları sunulmuştur. Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen görüşmeler kapsamında Ljubljana Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Vesna Ferk Savec’in katılımıyla fakülte uluslararası ilişkiler kordinatörlüğü ile ikili ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla Erasmus+ öğrenci ve akademisyen değişim programlarına ilişkin olumlu görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

Ardından Fen Fakültesinde tüm proje partnerlerinin yer aldığı proje toplantısında Dr. Damyana Grancharova projenin ilerleyen dönemdeki çalışmaları hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirmiştir.

Bu içerik 05.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 92 kez okundu.