Arş. Gör. Rahim ŞENTÜRK Tarafından "Almanca Öğretmen Adaylarına Yol Haritası: MEB'e Öğretmen Olarak Atanmak!" Adlı Seminer Gerçekleştirildi

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Almanca öğretmen adayları için büyük bir bilimsel etkinliğe ev sahipliği yaptı. 10 Ekim 2023 tarihinde Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik, "Almanca Öğretmen Adaylarının MEB'e Öğretmen Olarak Atanma Rehberi" adı altında gerçekleşti.

Araştırma görevlisi Rahim Şentürk tarafından yönetilen bu aydınlatıcı seminer, Almanca öğretmen adaylarının Milli Eğitim Bakanlığı'na atanma süreçlerini daha iyi anlamalarına katkı sağladı. 60 dakika süren bu etkileşimli etkinlik, katılımcılara şu önemli konuları ele aldı:

• Almanca Öğretmenlik Atama Süreçleri: MEB'in Almanca öğretmen atama süreçleri ve bu süreçlerdeki gereksinimler hakkında detaylı bilgilendirme.
  • Standart Sınavlar: Almanca öğretmen adaylarının karşılaşacağı KPSS, EĞİTİM BİLİMLERİ sınavı ve YDS gibi sınavlara yönelik kapsamlı bilgi.
  • YDS Almanca Sınavı: Yabancı Dil Sınavı'na odaklanarak sınav formatı, içerik ve önemli detaylar hakkında bilgilendirme.
  • Soru Formatları ve Sayıları: Almanca YDS sınavındaki soru türleri ve sayılarına dair ayrıntılı açıklamalar.
  •  Son 7 Yılda Atanan Almanca Öğretmen Sayıları: Geçmiş yıllarda atanmış Almanca öğretmenlerinin istatistikleri ve gelecekteki beklentiler hakkında bilgi.
  •  Canlı Bağlantı ve Videolar: Seminer, atanmış öğretmenlerle canlı bağlantılar ve öğretmenlik deneyimlerini paylaşan videolar ile katılımcılara interaktif bir deneyim sunuldu.

Seminer sonunda, katılımcılara Rahim Şentürk tarafından yazılan kitaplar çekilişle hediye edildi. Bu bilimsel etkinlik, geleceğin Almanca öğretmenlerine önemli bir yol gösterici sağlayarak büyük bir ilgiyle karşılandı.

ResimResimResimResimResimResimResim

Bu içerik 12.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 228 kez okundu.