Araş. Gör. Rahim Şentürk Danışmanlığında Almanca Öğretmenliği 4. Sınıf Öğrencilerinin TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi

Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü Alman Dili ve Eğitimi Anabilim Dalı lisans programı 4. Sınıf öğrencilerinden Pınar PEKDEMİR, Onur GÜNAY ve Ünzile KURT’un akademik danışmanları  Araştırma Görevlisi Rahim ŞENTÜRK danışmanlığında yapmış oldukları "Yapay Zekâ Araçlarının Yabancı Dil Olarak Almanca Öğretiminde Kullanımı: Öğretmen Adaylarının Görüşleri" başlıklı proje TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen, 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönem kapsamında destek almaya hak kazanmıştır.
Bu proje, fakültemizin eğitim ve araştırma alanındaki çabalarına önemli bir katkı sağlamaktadır. Yapılan araştırma, yapay zekâ teknolojisinin Almanca öğretimi üzerindeki potansiyel etkilerini değerlendirmekte ve öğretmen adaylarının perspektifinden bu alandaki yeni yaklaşımları incelemektedir. Bu çalışma, fakültemizin yenilikçi ve ileri düzeydeki araştırmalarına bir örnek teşkil etmektedir.
Ayrıca bu proje, öğrencilere sadece teorik bilgiler sunmakla kalmayıp, aynı zamanda araştırma becerilerini geliştirmelerine olanak tanımaktadır. Araştırma sürecinde, öğrenciler farklı kaynakları incelemek, veri toplamak, analiz yapmak ve sonuçları yorumlamak gibi önemli beceriler kazanmaktadır. Bu deneyim, onların akademik ve profesyonel kariyerlerinde önemli bir adım olacaktır.
Destek almaya hak kazanan öğrencilerimizi ve akademik danışmanlarını yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Bu önemli projenin fakültemizin ve anabilim dalımızın başarılarına katkı sağlamasını umuyoruz.
Bu içerik 25.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 338 kez okundu.