Almanca Öğretmenliği Programı Öğretmen Adaylarının Topluma Hizmet Uygulamaları Etkinlikleri

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği 3. Sınıf Lisans Öğrencileri ‘Topluma Hizmet Uygulamaları ‘dersi kapsamında Çeşitli Proje Gurupları oluşturarak aşağıdaki faaliyetleri 2021 bahar öğretim dönemi başından itibaren danışmanları Dr. Çağlayan Karaoğlu Bircan yönetiminde sürdürmektedirler. 

1. Proje Gurubu: “Türkçe-Almanca Sesli Hikayeler"
“Topluma Hizmet Almanca-Türkçe Hikayeler grubu olarak Almanca öğrenen bireylerin dinleme becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamak adına “Youtube Platformu” üzerinden A2 seviye hem Almanca hem Türkçe hikayeler seslendiriyoruz. Daha fazla kişiye ulaşmamız için paylaşımlarınızı ve desteğinizi bekliyoruz.”  

https://www.youtube.com/channel/UCCE3jkutYxoQO-zoO0Or2ng/videos

2. Proje Gurubu: "Çöpe Atma, Sokaktaki Dostlarınla Paylaş"
“Ülkemizde yaklaşık 8 milyon sokak hayvanı bulunmakta ve pek çoğu ne yazık ki açlık sebebiyle aramızdan ayrılıyor. Türkiye’de her yıl kişi başına yaklaşık 93 kilogram yiyecek çöpe atılıyor, yani yılda yaklaşık 7,7 tondan fazla gıda israf ediliyor. Bizler Trakya Üniversitesi Almanca Öğretmenliği Bölümü öğrencileri olarak, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında geliştirdiğimiz "Çöpe Atma, Sokaktaki Dostlarınla Paylaş" projesi ile hem gıda israfını azaltmayı hem de hayvan dostlarımızın aç kalmamasını sağlamayı hedefliyoruz. Aşağıda linki bulunan Instagram hesabımızı takip ederek projemize destek olabilir, sizler de bu farkındalığa ortak olabilirsiniz. “

https://www.instagram.com/sokaktakipatiler22/ 

3. Proje Gurubu: "Almanya Aile Birleşimi Konuşma Kursu"
“Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği 3. Sınıf Lisans öğrencileri olarak ‘Topluma Hizmet Uygulamaları ‘dersi kapsamında “Almanca Aile Birleşimi Konuşma Kursu“ adlı bir Proje yürütmekteyiz. Biz öğretmen adayları tarafından gönüllü Almanca konuşma dersi “Zoom Platformu” üzerinden cumartesi ve pazar günleri saat 16:00-17:00 arasında online olarak verilmektedir. İlgilenenlerin bilgisine sunarız.”

İletişim Adreslerimiz: 
Ezgi Erikçi: ezgierikci98@gmail.com 
Yasemin Şahin: ysmn682@gmail.com 
Gazme İltir: gamzeiltir1@gmail.com 

4. Proje Gurubu: “Almanca Eğitim Videoları”
“Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği 3.Sınıf Lisans öğrencileri olarak ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında ‘Almanca Eğitim Videoları’ adında bir projemiz bulunmakta. Almanca eğitim videoları ekibi olarak amacımız, Almanca öğrenimini animasyonlar ile destekleyip, öğrenim sürecini hem eğlenceli hem de akılda kalıcı yapmaktır. Videolarımız kendi seslendirmelerimizi içermektedir. Videolardaki animasyon kahramanımız Almanya’ya taşınmak zorunda kalan bir ailenin oğludur ve Almanya’ya taşınmadan önce Almanca ile ilgili tek bir şey bilmemektedir. Olaylar bu süreçte yaşadıkları üzerine ilerlemektedir. Yaptığımız videolar ile Almanca öğrenmek isteyen her yaştan kişiye olanak sağlamayı amaçlamaktayız. Projemize destek olmak için aşağıda belirttiğimiz linke tıklayarak abone olabilir ve videolarımızı beğenebilirsiniz.” 

https://www.youtube.com/channel/UCzMXo0KDhD59R3ETu1I6Uew/videos  

5. Proje Grubu: ‘’ Almanca Bölümleri Üniversite Tercih Rehberliği’’
Trakya Üniversitesi Almanca Öğretmenliği Bölümü öğrencileri olarak Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında açmış olduğumuz Instagram hesabı üzerinden, sınava girecek olan lise öğrencilerine Almanca Öğretmenliği Bölümü hakkında bilgiler verdik. Bu sosyal medya platformunda öğrencilere ilgili üniversiteler hakkında anlatım, şehir tanıtımı, üniversite tanıtımı ve geçmiş senelere dair Almanca Öğretmenliği başarı sıralaması hakkında paylaşımlar yapıp sınava girecek olan öğrencilere katkı sağlamaya çalışıyoruz. 
Aşağıda linki bulunan Instagram hesabımızı takip ederek yararlanıla bilinir. 

https://www.instagram.com/almancatercihrehberi/

Ek Resimler
Bu içerik 03.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 623 kez okundu.