Almanca Öğretmenliği Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları Grubu, TRAKDOSK İş birliği ile düzenlediği Seminerde “ Erasmus+” Avrupa Proje Fırsatları için öğretmen adaylarıyla buluştu!

Topluma Hizmet Uygulamaları Proje etkinlikleri doğrultusunda Trakya Doğa Sporları Kulübü Derneği (TRAKDOSK) ile iş birliği içerisinde olan Almanca Öğretmenliği proje ekibi, Öğretim Görevlisi Dr. Çağlayan KARAOĞLU BİRCAN danışmanlığında, 11 Mayıs 2022 tarihinde sayın TRAKDOSK dernek başkanı Bülent BACIOĞLU’ nu, “Gençlere Avrupa Birliği Proje Fırsatları” adlı seminerde konuşmacı olarak fakültemiz konferans salonunda ağırladılar.
 
BACIOĞLU, konuşmasında gençlerin nasıl çeşitli Erasmus+(plus) projelerine katılabilecekleri konusunda açıklayıcı bilgiler verdi ve derneklerin projelerinde gönüllü olarak çalışmanın önemini vurguladı. Gençlerin çeşitli projelerde gönüllü çalışarak ya da kendilerinin de projeler yazarak kariyerlerinde ve gelecek yaşamlarında nasıl fark yaratabileceklerini anlatan Bacıoğlu, ayrıca Seminerde canlı örnek gösterme açısından İspanya’dan davet ettiği, TRAKDOSK ’un İspanya ortaklarından AFEDİS derneğinin Madrid’de gönüllü çalışanı Nursu GÜNAYDIN'a da deneyimlerini aktarmak üzere söz verdi. Seminer beklentinin üzerinde zengin katılımı ile öğrenciler ve birçok öğretim görevlisi tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Bülent BACIOĞLU’ na Fakültemiz adına Almanca Öğretmenliği Topluma Hizmet Uygulamaları Proje Ekibi tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Etkinlik basında; Edirne Hudut Gazetesi'nde "Gençlere AB Proje Fırsatları", Edirne Yenigün Gazetesi'nde "Öğretmen Adayları “Yeşil Adım”lar Atacak" ve Edirne'nin Sesi'nde "TRAKDOSK Öğretmen Adaylarıyla Buluştu" başlıklarıyla yer almıştır.
Ek Resimler
Bu içerik 30.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 211 kez okundu.