Almanca Öğrencileri Balkan Ülkeleri Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Yarışmasında

Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından, Edirne valisi Yunus Sezer’in, AFAD’ın, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nün katkıları ve iş birliği ile
9️ ülkeden 15 üniversitenin katılımıyla Türkiye'de ilk defa düzenlenen "Balkan Ülkeleri Üniversiteleri Arası Arama Kurtarma Yarışması" gerçekleştirildi. Ev sahibi Türkiye ve Balkan ülkelerinden Arnavutluk, Bulgaristan, Bosna Hersek, Yunanistan, Kosova, Moldova, Kuzey Makedonya ve Romanya üniversite öğrencileri ülkelerini temsil ettiler.
Üniversitemizi, Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve ders sorumluları olan Öğr. Gör. Dr. Coşkun Doğan ve Prof. Dr. Hikmet Asutay’ın öncülük ve sorumluluklarında, Eğitim Fakültesi yabancı Diller Eğitimi Bölümü Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinden Muhammed Yalçın, Ömer Can Demir, Burçak Eşsiz, Emre Gül, Batuhan Erdoğan, Yakup Hatiboğlu, Mert Yegül, Umut Yıldız, Ufukcan Yavaş ve Razan Kamal temsil ettiler. Bölümün diğer öğrencileri ise çevirmen olarak yarışmaya ve uluslararası öğrencilere destek verdi.
Trakya Üniversitesi Karaağaç yerleşkesindeki yarışmada, Balkanlar’dan gelen katılımcılara;
Afet ve arama kurtarma farkındalığı, Arama kurtarma faaliyetlerinde bilgi sahibi gençler yetiştirilmesi için AFAD Başkanlığından uzmanlar tarafından 3 gün boyunca eğitimler verildi. Eğitimler ve yarışmalar boyunca asıl amacın yarışmayı kazanmak olmadığı, olası afete karşı hazırlıklı ve bilgili olmanın önemi tüm eğitmenler tarafından vurgulandı. Yarışma parkurları arasında; tırmanma, çadır kurma, kayıp arama ve enkaz çalışması bulunuyordu. Eğitim ve yarışma süresince, hep beraber geçirdiğimiz bu altı günde ülkeler arası birlik ve beraberlik görüntüleri ortaya çıktı. Ülkeler arasındaki dayanışma, takdire şayandı.
Bize bu eşsiz deneyimi yaşatan, başta Edirne Valimiz Yunus Sezer’e, kadrosu ve ekipmanları eksiksiz olan  AFAD’a ve bize karşı her zaman güler yüzlü ve sabırlı olan tüm eğitmenlerine, personellerine, ev sahibi olan ve her sorunumuzda bizim yanımızda olan, çözüm üretmekten kaçınmayan Trakya Üniversitesi Rektörlüğü ve tüm personellerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Bu içerik 10.06.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 155 kez okundu.