Alman-Türk Ticaret Odası İş Birliğiyle Kariyer Günü

Eğitim Fakültemiz Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığının girişimi ve DAAD (Alman Akademik Servisi)'nin sunduğu kariyer etkinlikleri devam etmektedir. Bu kapsamda, bu hafta Perşembe ve Cuma günleri (12-13 Mayıs 2022) Alman-Türk Ticaret Odası İşbirliğiyle bir Kariyer Günü düzenliyoruz. 12 Mayıs Perşembe online şirket tanıtımları, 13 Mayıs Cuma İstanbul Hilton Bomonti Otel’de yüz yüze fuar gerçekleşecek. Ekte Kariyer Günü afişimizi bulunmaktadır. Aşağıda da tanıtıcı metnimizi bulabilirsiniz. Özellikle Almanca bilen personele yönelik ciddi bir talep olduğu bilgisi bizimle paylaşıldı.

Kariyer Günü bu hafta Perşembe ve Cuma günleri (12-13 Mayıs 2022) pandemi sebebiyle 2019 yılından sonra ilk kez yüz yüze gerçekleşecek. Kariyer Günümüzde Türkiye'de yerleşik Alman veya Alman ortaklı firmalarla üniversite öğrencilerinin, yeni üniversite mezunlarının veya mezuniyet aşamasındaki üniversite öğrencilerinin buluşması amaçlanıyor. Kariyer Günü'ne kimya, otomotiv, lojistik, makine, bilgi teknolojileri, finansal hizmetler, kağıt baskı gibi pek çok sektörden önemli firmalar katılıyor. Ayrıca Kariyer Günü’ne katılan pek çok firma Almanca bilen eleman aradığını özellikle vurguluyor. Katılan tüm firmaların yer aldığı listeye www.ahk-kariyergunu.com adresinden ulaşılabilir. Katılımcı şirketlerden bazıları: Mercedes, SchenkerArkas, Siegwerk, SunExpress, Rödl & Partner, Wilo, Schattdecor.
    
12 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşecek online seminerlerde firmalar kendilerini tanıtacak ve iş alımlarında ne gibi kriterlerin arandığı, işe alım sürecinin işleyişi, şirket kültürü ve şirket prensipleri hakkında bilgilendirme yapacaklar. Bu online seminerler üniversite – iş hayatı arasındaki geçiş döneminde nasıl bir yön izlenmesi gerektiğiyle ilgili son derece faydalı bilgiler içeriyor.
Kariyer Günü’ne giriş ücretsizdir. Katılım için kayıt gereklidir. AHK Kariyer Günü - Gelecek için ilk adım linkinden kayıt yaptırılabilir.

İlgilenen herkesi Kariyer Günümüze ve online seminerlerimize bekliyoruz.
Ek Resimler
Bu içerik 11.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 202 kez okundu.