16. ULUSLARARASI BALKAN EĞİTİM VE BİLİM KONGRESİ 2025'TE TÜRKİYE'DE!

Bu yıl Bulgaristan Trakia Üniversitesi Stara Zagora Eğitim Fakültesi tarafından 2-4 Ekim 2024 tarihlerinde yapılan 15. Uluslararası Balkan Eğitim ve Bilim Kongresinin bir sonraki olan 16.'sı önümüzdeki yıl Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde Edirne'de yapılmasına karar verilmiştir.

Kongre 4 ülke arasında (Türkiye, Hırvatistan, Bulgaristan ve Makedonya) uzun yıllardır devam eden ve iki yılda bir düzenlenen bir kongredir. Ancak bu yıldan itibaren Balkanlardaki diğer ülkeleri de (Yunanistan, Karadağ, Romanya, Slovenya, Kosova, Arnavutluk gibi) dahil ederek genişlemesi ve her yıl yapılması yönünde karar verilmiştir.
Ayrıca, kongreye dahil olan eğitim fakülteleri arasında bir işbirliği platformu oluşturularak başta projeler olmak üzere farklı konularda işbirlikleri yapılması düşünülmektedir. Bu sayede Balkan ülkelerinin eğitim ve bilim alanındaki işbirliğini artırmak, deneyim paylaşımında bulunmak ve bölgesel gelişmelere katkıda bulunmak amaçlanmıştır.

16. Uluslararası Balkan Eğitim ve Bilim Kongresi'nin fakültemize ve üniversitemize hayırlı olmasını dileriz.
Bu içerik 07.10.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 189 kez okundu.