15. ULUSLARARASI BALKAN EĞİTİM VE BİLİM KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Trakia Üniversitesi (Bulgaristan) Stara Zagora Eğitim Fakültesi, Zagreb Üniversitesi (Hırvatistan) Öğretmen Eğitimi Fakültesi ve Az. Kiril ve Metodius Üniversitesi (Kuzey Makedonya) Aziz Kliment Ohridski Pedagoji Fakültesi işbirliğinde "Dijital Dönüşüm Koşullarında Araştırma ve Eğitimsel Perspektifler" temalı 15. Uluslararası Balkan Eğitim ve Bilim Kongresi, 3-5 Ekim 2024 tarihleri arasında Bulgaristan'da gerçekleştirilmiştir.

Kongreye Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eylem Bayır, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Sertaç ARABACIOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Erhan VATANSEVER, Prof. Dr. Hikmet ASUTAY, Prof. Dr. Yeşim FAZLÜOĞLU, Doç. Dr. Mehtap KODAMAN, Doç. Dr. Ezgi Akşin YAVUZ, Dr. Öğr. Üyesi Osman MUSAOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Sinem DOĞRUER, Dr. Öğr. Üyesi Yücel Atila ŞEHİRLİ, Doç. Dr. Mehmet YAVUZ, Doç. Dr.  Yıldırım TUĞLU, Arş. Gör. Ezgi AVCI, Arş. Gör. Gizem EKİCİ, Arş. Gör. Fatmagül Gürbüz AKÇAY, Arş. Gör. Sefa SANEM POLAT’dan oluşan bir heyet katılmıştır.

İki yılda bir ev sahibi ülkede gerçekleştirilen kongrede, eğitimde dijital dönüşümün önemi, yeni öğretim yöntemleri ve teknolojinin eğitimdeki rolü üzerine çeşitli bildiri sunumları gerçekleştirilmiştir. Kongre, dört Balkan ülkesi arasında işbirliğini güçlendirmeyi ve eğitim alanındaki yenilikçi yaklaşımları teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda katılımcılar, dijital dönüşüm sürecinin eğitim sistemlerine nasıl entegre edilebileceği üzerine fikir alışverişinde bulunmuş, çeşitli eğitimsel bakış açılarının yanı sıra dijital dönüşümün gelecekteki etkilerini tartışma fırsatı bulmuşlardır. Kongre sonunda bir sonraki kongrenin Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Edirne’de gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır.
Bu içerik 07.10.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 133 kez okundu.