12 Haziran 2024 tarihinde Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy binası konferans salonunda Eğitim Fakültesi ödül töreni düzenlendi

Trakya Üniversitesi Ödül Yönergesi kapsamında, Eğitim Fakültesi konferans salonunda ödül töreni düzenlendi. Törende, bilimsel yayın ödülü, akademik ve idari personel hizmet ödülü ve Trakya Eğitim Dergisi yayın kurulu ödülleri sahiplerine takdim edildi.

Tören, TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu'nun katılımıyla gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden, ödül töreninin, Trakya Üniversitesi Senatosu'nun 20 Aralık 2023 tarihinde kabul ettiği Trakya Üniversitesi Ödül Yönergesi kapsamında düzenlendiğini belirtti. Dekan Maden, Trakya Üniversitesi'nde geçmişte birçok ödül töreni gerçekleştirildiğini; bazen belge, plaket, para ya da bilgisayar gibi ödüller verildiğini söyledi. Ancak, YÖKAK'ın üniversitenin ödül yönergesinin olmadığını tespit ettiğini ve bu yönergenin hazırlanmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Çoğu Trakya Üniversitesi Kalite Komisyonu üyelerinden oluşan alt komisyonlar oluşturularak yoğun toplantılar sonucunda bu yönergenin hazırlandığını ifade etti.

Bu kapsamda, 12 Haziran'da düzenlenen Eğitim Fakültesi Ödül Töreni'nde, 15. yılını dolduran 71 akademik personele ve 15. ve 25. yılını dolduran 7 idari personele hizmet ödülleri, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Selçioğlu Demirsöz’e eğitime katkı ödülü ve Doç. Dr. Nurcan Özkan, Doç. Dr. Mehtap Kodaman, Doç. Dr. Ömer Erbasan, Doç. Dr. Ramazan Divrik ve Doç. Dr. Selma Akol Göktaş’a bilimsel yayın ödülleri verileceğini fade etti. Ayrıca öğrencilere projelerde yer aldıkları veya ulusal ve uluslararası etkinliklerde derece aldıkları için mezuniyet töreninde özel bir ödül hazırlandığını belirtti. Konuşmasında, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin sunduğu ödüllerde bir yenilik yapılarak basılı belgelerde QR kod doğrulama sistemi geliştirdiklerini ve ödüllerin geriye dönük doğrulama ve arşivleme sistemi ile desteklendiğini belirtti. Dekan, ardından yönetim kurulu üyelerine, ödül komisyonu üyelerine, dekan yardımcılarına, idari personele ve törene katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, açılış konuşmasında, üniversitenin kalite çalışmalarına Eğitim Fakültesi'nin katkılarından söz ederek, ödül töreninin üniversitenin kurumsallaşması ve YÖKAK akreditasyon süreçlerine büyük katkılar sunduğunu ifade etti. Hazırlanan ödül yönergesinin yoğun bir çalışmanın ürünü olduğunu ve bu törende ilki gerçekleştirilen anlamlı bir tören olduğunu belirtti.

Ardından ödül törenine geçildi. Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sertaç Arabacıoğlu'nun sunumuyla, önce bilimsel yayın ödülü alanlara ödülleri takdim edildi. Sonrasında, 15. yıl hizmet ödülleri akademik personele ve 25. yıl ve 15. yıl hizmet ödülleri idari personele sunuldu. Törenin sonunda, Trakya Eğitim Dergisi'nin Editörü Doç. Dr. Muharrem Özden ve derginin hazırlanmasında emeği geçen Arş. Gör. Ezgi AVCI, Arş. Gör. Ertuğrul Alper KURBAN, Arş. Gör. Binnur ARABACI CANDAN, Arş. Gör. Damla ÇETİN, Arş. Gör. Cansu ÇETİNKAYA AYDOĞDU ve Arş. Gör. Gözde TEKİN'e teşekkür belgeleri takdim edilerek tören tamamlandı.

Trakya Üniversitesi Ödül Yönergesi kapsamında takdim edilen 2023 yılı ödülleri:



Ek Resimler
Bu içerik 13.06.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 587 kez okundu.