Okul Öncesi Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi 'Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim' Projesi

Sevgili Öğrenci ve Öğretmen Adayları,

Son zamanlarda yaşanan zorlu süreçlerden etkilenen ve bir şeyleri anlamaya çalışan hiç şüphesiz de çocuklardır. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Yani ‘Biz Geleceğiz, Gelecek de Bizim’ fikrimiz buradan oluştu. Bizler de bu noktadan hareket ederek hem çocukların sağlık ve hijyenleri ile ilgili hem de yine önemli bir sorun olan çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturmanın önemli olduğunu düşündük.  Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır.

Böylece biz, fakültemiz Trakya Üniversitesi Okul Öncesi Bölümü 2. Sınıf öğrencileri, Çocuk Hakları ve İstismarı üzerine farkındalık yaratmak ve ülkece eksik olduğumuzu düşündüğümüz bu konuya dikkat çekmek adına bu projeyi hazırladık.

Ülkemizde eğitime ara verilmesi sebebiyle yılmadan evlerimizden ve uzaktan elimizdeki imkanlarla hazırladığımız afiş, pano ve sloganları sizlerle paylaşmak istiyoruz. Proje umarız amacına ulaşır ve çocuk haklarına, sağlık bilgisi kurallarına ve çocuk istismarına olan eksik bilgileri giderir ve bu son derece önemli noktaların farkındalığını sağlamayı başarır.

Bu proje Topluma Hizmet dersi kapsamında Dr.Öğretim Üyesi Yıldırım TUĞLU danışmanlığı altında Okul Öncesi Bölümü 2.nci sınıf öğrencilerinden Gizem ÖZER, Esra YILMAZ, Pınar AKSU, Soucheda SAFAK, Sımay YALMAZ,  Aıfer KIOURT, Simge KAYNAKÇI, Azra ALİ, Aise TSOMPAN, Kjubra JAKUPİ, Gizem KAĞAN, Melike GÜNEŞ tarafından hazırlanmıştır.
Ek Resimler
Bu içerik 27.04.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 2731 kez okundu.