2020-2021 Güz Topluma Hizmet Uygulamaları Talimatları

Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Eğitim Fakültelerinin eğitim programlarında yer alan; haftada 1 teorik, 2 uygulama saatinden oluşan bir derstir. 2010 yılında hazırlanmış olan Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Topluma Hizmet Uygulamaları Yönergesi doğrultusunda yürütülmektedir. Trakya Üniversitesinde Topluma Hizmet Uygulamaları derslerini planlamak, yürütmek ve dönem sonunda projelerle ilgili bir havuz oluşturmak amacıyla T.Ü. Eğitim Fakültesi Topluma Hizmet Uygulamaları Koordinatörler Kurulu ilk defa 2019-2020 eğitim öğretim yılında kurulmuş olup çalışmalarına başlamıştır. 11. 02. 2020 tarihinde yapılan ilk toplantıda Topluma Hizmet Uygulamaları dersinin yönergeye uygun planlanması ve yürütülmesi için bir iş akış şeması oluşturulmuş, her birimin aynı standartta formlar ile dersi planlaması, yürütmesi ve değerlendirmesi için kararlar alınmış, web sayfasında projeler ile ilgili bir havuz oluşturulması için çalışmalar başlatılmıştır. Bu çalışmalar kapsamında ayrıca dersin yürütülmesinde uyulması gereken esasları öğrencilere duyurmak ve dersi ilk defa üstlenecek olan öğretim elemanlarına yol göstermek amacıyla PPT formatında bir doküman hazırlanmıştır.

Bilindiği gibi COVID-19 salgını nedeniyle Üniversitemizde eğitim ve öğretim süreçlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla Trakya Üniversitesinin 07. 09. 2020 tarihli Senato Toplantısında 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Dönemi derslerinin uzaktan eğitim (eşzamanlı-çevrimiçi) yöntemi ile yapılmasına karar verilmiş ve bu karar gereği Topluma Hizmet Uygulamaları dersi ile ilgili Güz döneminde yapılacak olan işlerle ilgili öğretim elemanlarımıza, öğrenci işlerine ve öğrencilerimize yardımcı olmak üzere Uzaktan Eğitim Topluma Hizmet Uygulamaları Rehberi (Ekim, 2020) hazırlanmış olup, 14 hafta süresince yapılacak olan etkinlikler belirlenmiştir. 14 hafta süresince işlenecek olan dersler ve öğrencilerin yapacağı ödevler ve etkinlikler belirlenirken dönem başında örgün eğitim için belirlenen konu ve hedeflenen kazanımlara sadık kalınmaya çalışılmıştır. Topluma Hizmet Uygulamaları dersi 2020-2021 eğitim-öğretim yılı Güz döneminde Microsoft Teams’de canlı sanal sınıflarda verilecek, projeler dijital ortamda planlanacak, yürütülecek ve sonuçlandırılacaktır. Daha fazla bilgi için tıklayınız.

2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Uygulama Grubu Listeleri (Programa Göre)

2. Sınıf

-          İngilizce Öğretmenliği

-          Almanca Öğretmenliği

Hazırlanıyor

Bu içerik 09.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1433 kez okundu.