Dekanımızın 2020-2021 Akademik Yılı Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ailesine Hoş Geldiniz.

Sınavlarını başarı ile tamamlayan ve Fakültemiz lisans programlarına yeni yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Sizler, hayatınızda yepyeni ve farklı bir başlangıcın arifesindesiniz. Bu sürecin sizleri bir meslek alanında uzmanlaşmanın yanında çağın değerleriyle donanık evrensel ölçekte bir yurttaş yapmayı da amaçladığını unutmayınız.

Resim

Öğrenim göreceğiniz Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi; yenilikçi, değişime açık, öğrenmeyi öğrenen, başarıya ve topluma hizmete odaklı, Atatürk İlke ve İnkılaplarını içselleştiren, nitelikli ve yetkin eğitimciler yetiştiren bir fakülte olmayı amaç edinmiştir. Bu misyonunu köklü geçmişinin getirmiş olduğu birikim ve yeniçağın heyecanı ile yerine getirmeye çalışmakta, genç adaylara da bu heyecanı aşılama gayreti içerisindedir. 1969-1970 öğretim yılında öğrenim süresi 3 yıl olarak Edirne Eğitim Enstitüsü adı altında öğrenime başlamış olan fakültemiz, Edirne Yüksek Öğretmen Okulu sonrasında Edirne Eğitim Yüksekokulu adını almış, 1989-1990 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenim süresi 4 yıla çıkarılarak adı 1992 yılında Eğitim Fakültesi olarak değiştirilmiştir.

Kosova ve İsmail Hakkı Tonguç olmak üzere iki ayrı yerleşkede bulunan Fakültemizde eğitim etkinlikleri toplam 45 amfi, çeşitli özellikli ve farklı ebatta derslik ve laboratuvarlarda gerçekleştirilmektedir. Fakültemiz genç ve dinamik bir öğretim üyesi kadrosuna sahiptir. Balkan ülkelerine yakın olması nedeniyle bir bölge üniversitesi olma niteliğini amaç edinen üniversite ve fakültemizde çok sayıda ulusal, uluslararası proje ve etkinlik gerçekleştirilmekte, bu proje ve etkinlikler ülke sınırları dışında da büyük etki yaratmaktadır. Nitekim bu çalışmaların sonucu olarak 5 öğretmenlik lisans programımız EPDAD (Öğretmenlik Eğitim Programları ve Akreditasyon Derneği) tarafından akredite edilmiştir. Bir nitelik göstergesi olan bu durum, çalışmalarımızın ne kadar doğru ve gittikçe ne kadar artan bir ivme ile yapıldığının tescili olmuştur.

Tüm bunların yanında, tarihi dokusu ve kültür birikimiyle ülkemizin önemli şehirlerinden biri olan Edirne adeta bir açık hava müzesi olmasının yanında, ulaşım ve barınma olanakları açısından şanslı illerimizin başında gelmektedir. Bu olanaklarıyla Edirne’de olmanın heyecanını sürekli hissedeceğiniz ve kendinizi şanslı göreceğiniz bir öğrenim yaşantısı geçireceğinizi umarım.

Değerli öğrenciler,

Hepinizi tekrardan kutluyor, öğrenim yaşantınız boyunca bu ailenin bir parçası olarak devamlı yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği yolda yeni nesilleri yetiştirecek olan sizlere başarılı bir yıl diliyorum.

Prof. Dr. Sevinç MADEN

Dekan

Arşiv:

Bu içerik 08.12.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 2356 kez okundu.