Sınıf Öğretmenliği Bölümünden Edirne Kültür Dergisi

Floransa’dan sonra metrekare başına en çok tarihi eserin düştüğü kent Edirne’dir. Edirne’de yetkili kurumlar tarafından belirginleştirilmiş ve işaretlenmiş eserlerin yanısıra, kıyıda köşede kalmış, gündelik yaşamda yanından yürüyüp geçtiğimiz birçok tarihi eser bulunmaktadır. Topluma hizmet uygulamaları dersindeki çıkış noktamız da her gün karşılaştığımız halde hakkında pek fazla bilgi sahibi olmadığımız eserlerin peşine düşmekti. Bu doğrultuda, kenti keşfetmeye çıkan öğrenciler buldukları tarihsel ve kültürel mirasa ilişkin bilgileri röportajlarla ve fotoğraflarla kayıt altına almışlardır. Ardından da yazılı kaynaklardan yaptıkları araştırmalarla da destekleyerek bu eserler hakkında yazılar kaleme almışlardır. Kendi yaşadıkları farkındalığı başkalarıyla paylaşmak için de yazılardan bir dergi oluşturma düşüncesi ortaya çıkmıştır. Bu dersteki amacımız, Edirne’nin bize göre pek göze çarpmayan kültürel ve tarihsel birikimine ilişkin farkındalık yaratmaktı. Umarız az da olsa amacına ulaşmıştır. Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında oluşturulan dergide emeği geçen Sınıf Öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencilerine teşekkürler.

Dergiye ulasmak için lütfen buraya tıklayınız.
Bu içerik 27.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 296 kez okundu.