2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EK-1 MADDE YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK-1 MADDE) İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI DEĞERLENDİRME SONUÇLARI AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR.

EK-1 MADDE YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

NOT: KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERİN KAYITLARI 7-9 EYLÜL 2020 TARİHLERİ ARASINDA MESAİ BİTİMİNE KADAR EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ BÜROSUNDA YAPILACAKTIR.

GEREKLİ EVRAKLAR AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR.

-YATAY GEÇİŞ BAŞVURU EVRAKLARININ ASLI
-NUFÜS CÜZDANI FOTOKOPİSİ
-6 ADET VESİKALIK FOTOĞRAF
-ESKİ OKUL ÖĞRENCİ KİMLİK KARTI
-ÜNİVERSİTELERİNDEN ALINAN YATAY GEÇİŞ YAPMASINDA SAKINCA
OLMADIĞINA DAİR BELGE

-ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU İÇİN TIKLAYINIZ. (KAYDA GELİRKEN DOLDURULMASI GEREKMEKTEDİR.)

Önemli Uyarı:

Öğrencilerin azami süreleri hesaplayarak başvuru yapmaları gerekmektedir.

2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesine göre (Değişik: 19/11/2014-6569/28 md.) Öğrenciler, bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar. 2014 yılı itibari ile 2014 ve öncesi kayıtlı öğrencilerin eğitim yılları sıfırlanmıştır.

Ancak yatay geçiş yapan öğrencilerin eğitim yılları sıfırlanmamaktadır. EK-1 Madde ile kayıt yaptırma hakkı kazanan öğrencilerin azami süreleri üniversiteye ilk kayıt tarihleri dikkate alınarak hesaplanacak olup ilgili kanun gereği azami öğrenim süresini dolduran öğrencilerin kayıtları 2020-2021 eğitim-öğretim yılının sonundan itibaren silinmeye başlanacaktır.

Bu içerik 04.09.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1048 kez okundu.