2019-2020 PEDAGOJİK FORMASYON EK BAŞVURUSU (ÖĞRETMENLİK UYGULAMASINDAN MUAF TUTULABİLECEKLER) EK KONTENJANI (150 Kişilik Ek Kontenjan açıklanmaktadır)
  • Öğretmenlik  Uygulamasından Muaf Olarak Başvuru Yapabilecek adaylar için 150 kişilik ek kontenjan hakkı açılmıştır (Adaylar 80 Nolu Talim Terbiye Kurulunun Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarında Yer Alan Tüm Alanlardan Programa başvurabilir)

Programın Yürütüleceği Adres

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kosova Yerleşkesi

Merkez/EDİRNE

Ön Başvuru Tarihleri

02 Mayıs 2019 -  08 Mayıs 2019

Başvurular ONLINE olarak yapılacaktır.  Posta yoluyla başvuru kabul edilmeyecektir.

Ücret

(Programa kabul edilenler için)

2.054,00-TL.
(Kesin kayıtlarda ilk taksit olan 1054 TL  ödeme dekontu teslim edilecektir.1000 TL İkinci taksit olarak ödeme yapılacaktır.)

Kesin kayıt hakkı kazananların listesi Fakültemizin http://egitimfak.trakya.edu.tr/  ana sayfasında 9 Mayıs 2019 tarihinde ilan edilecektir.

Kesin kayıt işlemleri, 13-14  Mayıs  2019 tarihlerinde saat 10:30 ile 16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
Kesin kayıt hakkı kazananların kayıtları şahsen veya noter vekaleti ile yapılacaktır

ÖĞRETMENLİK UYGULMASINDAN MUAF OLMA KOŞULLARI AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

Formasyon öğretmenlik uygulaması dersi  ……. eylül 2019 – ……. aralık 2019 (MEB ile Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Döneme Başlama Takvimine göre) tarihleri arasındaki en az 12 hafta süresince; Pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik veya Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak Kur'an kursu öğreticiliği yapmakta olanlar, öğretmenlik uygulaması dersinden muaf tutulacaklardır.

Özel öğretim kurumlarında veya MEB'e bağlı okullarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik

Özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak Kur'an Kursu Öğreticiliği

yapmış olmak ve geçerli sürelerin belgelenmesi gerekmektedir.

YÖNERGE İÇİN TIKLAYINIZ.

ÖN BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ. (Başvuru ekranında bulunan ÖSYM ile ilgili alanların doldurulması zorunlu değildir. Genel Akademik Not ortalaması 4' lük sistemde yazılacaktır. Başvuru yapan kursiyerlerin T.C. Kimlik numaralarını doğru bir şekilde yazmaları gerekmektedir.)

Bu içerik 02.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1663 kez okundu.